Saturday, 14 April 2012

Kelas Komputer buat Adik2 RACTAR

Assalamualaikum...

Hi kawan2...pagi Sabtu kite arini dipenuhi dengan sesi pembelajaran kelas komputer..mengajar adik2 dari Rumah Amal Cahaya Tengku Ampuan Rahimah (Ractar). Kelas kite tadi...dihadiri 10 orang.kite tadik mengajar dia orang macam mana nak guna format text dekat Ms Words 2007. Alhamdulilah...sesi pembelajaran tadi semua berjalan dengan lancar...adik2 dari RACTAR ni memang cerdik2 semuanya....mudah sahaja mengajar dia orang....:).

Bila kite tengok adik2 dari rumah RACTAR ni rasa sayu sahaja hati tau.....rasa sedih sangat2...tp mereka masih boleh tersenyum bergelak ketawa dengan kawan2 walau mereka dah tiada ibu atau bapa lagi....terasa diri kite masih bertuah sangat sebab still ada mama n abah kat dunia nie...so....kite mesti menghargai parents kita sementara masa yang  masih ada ini....




 Di akhir sesi...as token kat budak2 nieh.....kite ada beri cenderahati brooch rose kite buat tuh....aaaaaaaa....suka sangat sangat sangat sebab dapat bagi something yang kite buat dengan tangan kite sendrik.....:)...lastly.....akak( eerrrrr...akak ke or makcik ek kat dia orang???...ahhhh x kire la...nak berangan muda gak..) doakan korang semua berjaya di dunia and akhirat tau....:)...seronok sangat2 sebab dapat give something kat dia orang....ilmu yang akak ada ni...akak kongsikan dengan korang....akak x minta apa2 balasan pun....hanya korang guna untuk kebaikkan sahaja.....I wish I could give you more than what I gave you today.

Brooch yang kite kasik kat dia orang...

 Gambor sempat amik 2 jerk...sebab...henpon lupa nak charge...arghhhhh...tensennnnnn mak....


Psst psst : mode : Senyum walau apapun yang terjadi...cuba untuk memberi apa yang termampu...berkhidmat untuk negara....jgn ingat apa yang lepas....life must go on...


8 comments:

  1. kan.life must go on..insyaAllah =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah...no matter what happened...life must go on... the clock is ticking....

      Delete
  2. teringat plk masa memula bljr komputer...masa tu tgh tggu result spm...tp skang ni budak 3 thn pn dh pndai guna komputer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 skrg ni memang advance...kte dulu tahu panjat pokok adala...time kecik2

      Delete
  3. bestnya dapat bagi kenangan hasil buatan tangan sendiri... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula....rasa happy dapat give something kat dia orang

      Delete
  4. wau macam bilik meeting PM....

    klu belajar mcm nie best rrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni memang bilik meeting benornyer...

      Delete