Tuesday, 13 December 2011

Azam tahun baru


Tgk gambar kat atas tuh....erm..macam tulah perasaan kite sekarang ni....sedih mengenang kan nasib diri...and hope ada sinar baru ditahun hadapan.....Actually kite just nak luahkan perasaan ketidak puasan hati terhadap orang yang ada kat atas kite ni yang tak tahu erti syukur bile diberi peluang kedua untuk bekerja disini....Sungguh tak faham macam mana dia jalani hidup dia hari2 kat opis....datang keje tanpa berbuat apa2...just dok dalam bilik....pelik sangat2....tak rasa bersalah langsung ke terima gaji tiap2 bulan tanpa berbuat apa2 kerja ( seriously guys...most of meeting dia x pernah masuk)...maklum balas...hampeh x pernah dia nak buat....monitor keje kite orang.....lagi ler jauh panggang dar api....sampai SKT dia pun kite orang tolong buat.....haduihhhhhhh..skejap2 MC..skejap2 g hospital, skejap2 mak la, anak la, istri la, makcik, pakcik masuk hospital...dah kalau macam tuh, xkan la sampai x datang keje langsung kot..( yang best dia g hospital time dia ada meeting ngan top management jerk....... sakit memanjang....tp kalau ada kursus kat luar ...laju plak bagi nama....haishhhhhh.....)hmph..skali dua leh la....kalau dah tiap kali??? sendri mau pikir le..........sampai bila kite ngan senior kitenak cover keje dia kan.......janganlah memaksa kite ngan senior kite buat aduan sampai ke pentadbiran....kite x suka nak siram pasir dalam periuk nasi orang......kite arap tahun hadapan ni....bos kite tuh berubah jadi orang yang bertanggugjawab......bukan sekadar ayat...FYA & FYI kite orang terima ( Ayat faveret dalam emel...hehe)...

X faham ngan manusia yang x reti bersyukur ada keje.....sedangkan kat luar sana...ramai yang menganggur

Psst psst : Kite pun x kate diri kite ni perfect tipula...kalau dalam 8 jam tuh xder istilah mengular tipo la kan kan tapi atleast....semua keje kite selesaikan.....hmphhhh.....Azam tahun baru kite sebenarnya....nak BOS BARU YANG BERTANGGUGJAWAB !!!!! kalau boleh!!!!

5 comments:

  1. Haha mcm2 ragam manusia kan? Kite doakan awk berjaya dgn azam awak tuh.

    ReplyDelete
  2. gaji itu haram kalau kita tak tunaikan tanggungjawab sebagai pekerja..

    ReplyDelete
  3. boss maleh...? nak kena karate tengkuk nya tu...:P

    ReplyDelete
  4. hmph....ntah la guys....memang xtau dah nak ckp apa.....

    ReplyDelete