Tuesday, 19 August 2014

Jumaat di IKEA

Peristiwa ni sebenarnya berlaku Jumaat lepas.
Biasalakan kalau da Jumaat kan ke time lunch tuh panjang..
Maka mula lah kaki sang pempuan semua panjang2 belaka..
Yang kaki lelaki xleh nak panjang sangat sebab kena p sembahyang Jumaat..kikiki..

Seperti yang telah dijanjikan oleh Geng Cik Kiah Kebooom aku ( Kak Milah, Kak  Olla ngan K.aniza)
Kami nak p IKEA mkn meatball...
Dalam masa yang sama K.Milah nak bli kerusi mkn baby kat si kenit dia di umah...

Tepat kul 12.15 kami semua keluar... Alhamdulilah jalan x jam..
Pehtu parking pun banyak lagik...kihkih..
Sampai ja disana...kami terus serbu Cafe IKEA kat atas tu...
Tapi kan kan kan..
Aku cakap tadi nak makan meatball kan...tp last2 
Aku makan chicken herbs + puding caramel... erm air oren tu aku tibai k.aniza punya....buat tangkap gambor..
Aku minum air minarel ja


Erm...kalau korang tanya aku....serius aku cakap....meatball lagi sedap la...

Lepas makan....kami pun g la teman k.Milah cari kerusi anak dia...
Hehehe....dalam masa sama kan...cuci mata
Rugi wooooo kalau mai x jamu mata....korang tau la kan barang2 IKEA...
Semua lawo lawo...ala...window shopping jer kan.

Pusing punya pusing tetiba mata aku terpegun pada satu lemari nih...
Mula la kan kan..nak lencongkan niat dari Window Shopping nak jadi shopping...
Aku hengatkan just aku ja yang nak melencong..
K.Aniza pun sama jugak....
Tapi nak beli x boleh sebab...macam mana nak angkut? 
Kete K.Milah kecik ja..uhuhu
So kami berdua balik la dengan tangan kosong..


Malam tu xleh nak tido...tepikir lemari tu
Perghhhh.....parah betoi da aku 
Udahnya pagi esk...aku ajak En.Nizal g IKEA beli jugak2 lemari tu
Pakai kete En.Nizal....harap kete aku yg kenit tuh memang x lopas lerrr....
Kihkih....dasar.....
Dah sampai sana....aku beli 2..... satu kat aku ngan satu lagi kat K.Aniza....
Kesian dia mest x dapat tido malam gak kan kan pikir lemari tuh...
Parcel dia...panjang gak.....




Bawah...lemari yang dah siap En.Nizal pasangkan dekat aku...sebaik ada En.Nizal boleh tolong pasangkan
Kalau harap aku pasang...ntah jadi menda la kan lemari tu...silap aribulan senget seblah
Weeee....sukaa sangat!!!!
TQ B sebab bawak syg p IKEA beli lemari tu.....


En.Nizal ckp.....jgn letak barang macam2 sangat...tu showcase....bukan lemari simpan pinggan....huhuhuhu... yerla...nant syg bawak keluaq pinggan2 yang tak berkenaan yer...Buat masa ni...I malas lagi nak bawak keluaq pinggan yang dah susun...

Psst psst : Moral value of the story.....kalau rasa nak window shooping korang jangan pegi tempat yang menyebabkan korang leh terjebak menyopping kan diri....arghhhh...mencik...








4 comments:

  1. Haish, sedapnye makanan tu..Lapar teruys perut ni..hehe..
    Sis Pea brape hengget lemari tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga biasa 199....tapi aritu ada diskaun dapatla 179.... :)

      Delete
  2. cntik lerr... xde rmh sndr nk ltk :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alololo...nant adala umah tu....:)

      Delete