Monday, 21 November 2011

Harimau Mengaum!!

Hi GUYS....

Yeahhhhhhhhhhhhhh....Malaysia menang bola sukan sea kali ni....kite sebagai rakyat Malaysia memang bangga sesangat.........pasukan Malaysia tidak mudah untuk menyerah kalah kepada pasukan lawan dengan mengheret pasukan lawan ke masa tambahan n skaligus ke penalti bagi menentukan kemenangan....

Memang mencemaskan la aksi-aksi semalam ( tambah2 si Bonai tuh....haduih...macam lipas kuduang seh lajunya)...memang x sesuai langsung bagi sesiapa yg ada penyakit sakit jantung...leh mati kena heart attack oooooooo ....mana lagi ngan sorak menyorak kan ( umah kite dekat kedai mamak...so pepaham sendrik la keadaan mcm mana)...tp memang happening sesangat.....bila Captain Malaysia memasukkan gol terakhir.....tempat kite tinggal macam dah dekat stadium jadinye.....dengan sorakan+bunyi hon kete + bunga api non stop + siap mat2 motor ni berarak keliling kampung( erk kampung ko KL ni...hahaha...tengah bandor aderla) dengan membawa bendera Malaysia ( Merdeka pun korang x buat perangai macam nie......dasat tol penangan bola nieh).....sampai kite xleh nak tido ( tu sebab ngantok nieh...erm...)...tp xperla...bukan selalu macam ni kan.....dah korang nak excited....bagusla...semangat Malaysia U....

Tp apa yg kite paling suka kat sini..kemenangan Malaysia ini membuktikan....Harimau masih gagah...walau macam2 cemuhan n spekulasi dari pihak sana kita tetap menjadi JUARA....kite menang dengan mata ( 4-3 penalti)...Punya exited menang bola sukan sea ni macam kite bajet jadi juara semua sukan SEA ajakan....hahhaa

Psst psst : Tgk bola punya pasal semalam....kite tutup kedai jahit..customer nak amik baju pun kite xnak jumpa...wahahahahhahahaa...

6 comments:

  1. Tahniah..
    sangat mendebarkan perlawanan semalam..nasib menang.. :)

    ReplyDelete
  2. MEMANG! Mendebar dan menyakitkan. Tapi alhamdulillah berbaloi. Partrich, diego, bonai, akto segale dah mcm main ngan south africa. Xaci sgt!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Malaysia terbaik..nantikan hari niy perlawanan sukan olimpik...=)

    ReplyDelete
  4. wah...sampai tutup kedai jahit...hihi..

    bersemangat sungguh! ini yang kita mahukan, semangat...hihi

    ReplyDelete