Wednesday, 1 October 2014

Etude House 101 Pencil

Hi all sweetyyy,



Nampak tak apa yang aku pegang tu???
Hehe....pencil case.....tp bukan pensil untuk menulis...
Tp ini pensil untuk korang lukis2 dekat muka....

Untuk pengetahuan korang....Etude house ada mengeluarkan satu produk yang dinamakan 101 pencil...
First time aku nengok produk ni....aku memang dah jatuh cinta pandang pertama...
yerla...setahu aku kan..bila sebut pensil ja...dalam kepala aku....just eye liner...or maybe lip liner....or senang kata....adik bradik liner2....haha....

But...101 pencil is more than just a typical eye liner....it can become eye liner, can become blusher, also can become lipstick..... so....in other word.... 101 pencil is all in one makeup kit....great isn't?

ok...101 pencil ni ada sebanyak 50 pilihan warna... ada jenis matte, creamy,glossy,glitter..... so bagi yang suka ala2 makeup kpop n funky boleh la pilih glitter....lip lap lip la korang....kihkih. Tapi bagi aku ni....hehe...aku cari color matte n creamy jahhhh....hehe..

Untuk makeup atas tu...aku eksperimen kan....

Eye : #4, #6, #30...eye liner hitam tu aku guna gel liner dari Holika holika....aku x beli liner sebab aku ada melambak so rasa macam membazir beli 101 pencil just untuk liner...

pipi : #15

Lip : #16

Masa beli aritu aku dapat bekas ni free untuk simpan...comel kan bekas dia...color pink gituu...
Suke sesangat-sangat!!!...







Ni dekat dalam dia.....satu bekas ni dapat letakkan 8 pencil...tp aku ada 6 pencil ja....sebab yg len kena kidnap..... huuuuuuuuuuuu...

Ok....untuk pengetahuan korang juga....setiap pencil ni ada sharpener dia sendiri dekat belakang pencil tu.....bagus kan..sebab sharpener tu xdala....setiap kali nak guna nak kena cuci or kes terlupo bawak...



Psst psst : Yg ni ada jual dekat Malaysia....korang g je butik etude house....... :)



3 comments:

  1. wahh,cantik makeup. soft ja. first time dengar makeup yang 3in1. tapi mesti mahal kan? ^^

    ReplyDelete