Thursday, 18 September 2014

Kenduri kahwin dan cendol Klang

Kejadian berlaku 2 hari lepas
16 September....Happy bday Malaysia...
Sempena cuti2 semalaysia ni datambah pulak ngan cuti skolah..
program diet ku pasti akan kelaut bila ada kenduri kahwin kan kan.
Sapo yang boleh tahan bila bau nasi minyak sedap tambah plak ayam masak merah bagai tu..
Tipu hokeh kalau aku kata semangat aku untuk mengurangkan kilo2 ini tidak terganggu...

Nizal ckp kenduri ni kat KLANG...
gulllppppp telan air liur aku dengor Klang ni...
Mana idaknya...scary kot jalan kat Klang ni...simpang siur dia....roundabout dia paling aku takut.
(sapo orang Klang jgn marah na..ini hanya luahan hati n perasaan dari Insan yang tak brapa pandai drive)
Nasib baik bukan aku yang drive...
Kalau aku yang drive mau dosa kering aku bertambah tambah topup ( pepaham la sendri)

Dengan menggunakan teknologi WAZE... akhirnya kami berjaya sampai...walau ada sesat sikit2...

Sampai sana hari macam nak hujan.....so kami makan cepat2..salam ngan pengantin n balik..gambar x sempat sangat nak ambik.....ni je satu sempat....hehe...maklumla org kahwin kan popular...sat kawan tu amik...sat kawan ni....heheh...tahniah buat ezham n isteri....welkam to da club

Arghhhh stresss tgk gambar....aku gemuk....

Otw balik tu kan aku ternampak ada lori cendol....trus aku buat ayat nak makan cendol...bukan apa....tadi masa kat kenduri aku x sempat nak amik cendol...so aku balas dendam makan cendol kat lori....sabor je kan... dahla dengan hari nak hujan dia nak gak makan....sebaik masa makan tu hujan x turun...kalau tak...makan cendol berkuah air ujan aku... :P



Muka happy dapat makan cendoi....



Sesapa nak makan cendoi ni..boleh la ye pegi ke taman rakyat klang...harga dia pun murah je... 2.50 semangkuk....n serius....mangkuk dia besaq....aku x dapat nak abiskan semangkuk tu


Psst psst : teringat zaman kahwin dulu bila nengok orang kahwin











6 comments:

  1. ewahhhhhhh...pengantin bagai pinang dikarate dua.hensem dan cantik!
    kak pea bila nak jadi pengantin.......kak pea nnti jadi pengantin nnti konfem bentuk badan slim melim punya..jngn lupa hajak kita...hohohohohohoh :)

    I doonoo whether u still remember me or not..soryy lama tak menyinggh sebab sibuk dgn life at university,....


    klik ur nuffnang..will u click mine?hehehehehee..tagi simpati T_T

    ReplyDelete
  2. Still remember u dear....adehla dik aiman....ahkak pea ko ni da kawin.....huhuhu

    ReplyDelete
  3. dah kahwin...wuhuuuu..ini bermakna kak peah nih awet mudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...sweet 18teen gituh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweet 18 kamu kata...akak ko dah 3 series weh.....

      Delete
  4. amboi sedapnya cendol tu kak pea :) terliur tgok tau..hehehe :)

    ReplyDelete
  5. tetibe nk search review cust ttg cendol papa sy. slh satu best review dr post sis ni. thanks sis for the review.. lets like our fan page at fb Che Din Chendol-ORIGINAL.. (Y)

    ReplyDelete