Sunday, 7 September 2014

Jalan-jalan di Publika

Hari Ahad...
Mula la buat perangai malas nak masak kan...

Alasan...alasan apa nak bagi ni..
Aku slow g kat En.Nizal
Aku cakap....tisu basah abis kat umah..kena kuar g DAISO beli..
Tapi takmo la g DAISO Setiawangsa...bosan
nak p DAISO PUBLIKA plak...
Publika ni dekat dengan Jalan Duta,,,area2 solaris dutamas



Kahkah...punyala "kukuh" alasan aku nak keluar...
macam la xdak tisu tu boleh mati kat umah tu ...

Sebaik En.Nizal termakan alasan aku...
Cewah....walhal dia tau dah...bini dia malas nak masak..

Aku g sana...opkos la g DAISO dulu..
Then g makan kat restoran Mee Jawa...
Dah nama pun kedai Mee Jawa kan....opkos la aku makan Mee Jawa..

Abaikan tudung aku....dok bawah kipas camtu la...mencikkk

Mee Jawa ni .....sedap la...harga dia pun berpatutan....satu pinggan RM 10.90... ada mee..ada sambal...ada kari sotong...penuh sepinggan la....aku x leh nak abiskan pun...sebab banyak sangat..

En.Nizal plak dia order nasi goreng ikan bilis...uish...yang ni pun macam-macam ada...ada ayam 2 ketul..ada telur..ada papadom ada sambal tumis...memang sedap sangat2.... yang ni plak harga dia RM 12.90.. En.Nizal biasala kan mana cukup satu je...mest nak dua.. dia order plak rojak buah...
perghhhhh...rojak buah dia memang amat amat sedap oiiiii..ada buah ada sotong.... puas hati mak makan.... rege rojak x hengat la plak...tp apa pun..makanan sini berbaloi kalau makan tau






Dah lepas makan...ape lagi...jenjalan la cuci mata...tempat dia cantik....ni antara gambar yang diambil..




Gambar ni kena kandid ngan aku...

Psst psst : Ichiban bossi tu macam best je kan kan...tetiba....hahaha...En.Nizal sila paham....kihkh




6 comments:

  1. wah best nye jln2.. nk ikot.. :P

    ReplyDelete
  2. Wah, cam best je tempat die..sedapnya makanan tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best Cik mimie.....tenang jiwa ja.....

      Delete
  3. seronoknya hidup berumah tanggaa...makan sama-sama..auwmm..tak sabar detik ituh..hehehehehehehehe...
    ohhh dah tau dah taktik bini malas masak...iaitu ajak keluar dulu n then umpan suami pg makan kat restoran..HAHAHAHAHAHAHA :D

    moga bahagia selalu akak :)
    BTW,anda di tag untuk join satu awards...come and get it..jom lapor diri ke blog saya ye.lekas!lekas!

    http://aimanbudakbaik93.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. haippp....shuh....rahsia2 para isteri tu...jgn kasi pecah....

      Delete