Tuesday, 28 February 2012

Pengasuh KEJAM

Assalamualaikum,

Hi Guys....hmph....skrg memang kecoh kan kes umah asuhan kanak2 yang g ikat n tampal mulut budak2 yang dia orang jaga....berasap rasa tgk dia orang buat macam tuh....xder hati perut sungguh....memang kejam kejam kejam...Walau pun kite ni belum kawin n takder anak sendrik lagi(err....opkos la kan..kang ada lain plak kesnye...huhu)......tp kite dapat rasa bertapa sedih n pilu hati parents yang tgk anak2 dia orang diperlakukan sedemikan rupa( pergh....ayat sastera abis nieh...tanda kemarahan...hujahan mesti memberi impak..:P)...

Kite menyeru la....bagi sesapa yang bekerja diluar sana....tolong la buat keje tuh ikhlas skit...memang la kite tau kite ni manusia....banyak kelemahan....tp kalau nak buat dosa pun....takat diri sendri susah udah lerr.....yang g babit sampai orang lain.....yang paling truk....g penaya budak2 plak tuh ...per kes?????..ingat skit.....apa yang kite buat nie.....Allah SWT nampak...x payah ler nak sorok2 ...x takot dosa ke?x takut ke mati nanti ntah apa balasan dia( erm....tp kalau manusia2 durjana ni pikir bab balasan dari Allah SWT kes macam ni sah x terjadi kan...)

Okla...malas nak bebel panjang....kite sama2 la doa....agar kes penganayaan macam ni xkan terjadi lagi kat negara kite n kite sama2 doa....agar2....orang2 yang jahat n kejam itu atau yang sedang or bakal  diberi hidayah agar insapppppp....huh ( kite marah ni marah tau...)

Source : From PAKCIK Google


Psst psst: Mode marah sangat2....rasa macam nak ja amik plastar tampai balik kat mulut dia.

12 comments:

  1. manusia kejam makin ramai sejak akhir2 nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula Ayie....jahat kan....eee...xperla...arini depa buat kat orang esok lusa....kalau kena balasan baru depa tau langit tuh tinggi ka rendah...

      Delete
  2. masyaallah..manusia makin melampau di akhir-akhir zaman ini :'(

    ReplyDelete
  3. ini bukan kejam~ ini pengasuh nok arem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. "nokk aremm" tu bahasa kedah CIk Sweet Pea... maksud die.. "anak haram"...
      jadi pengahsuh ni anak haramm... @.@

      mcm kasar pula jadi..


      eh btw.. mcm mana cik sweet pea buat comment jadi mcm ni? senang nak reply? ajar buleh?

      Delete
    2. owh...yaka...hahaha...buat malu che' org utagha xtau...kiki...

      Owh comment ni ek....xdk buat apa2 customize pun.....kami amik ja standard template yang blogspot ni punya..takat ubah header ngan background ja almaklum la kami ni malas skit nak mereka hias menghias template nieh....hikhik

      Delete
  4. uisshh sangat seram dengan kes gini yang semakin banyak! zaman sekarang tak boleh sangat nak pecaya orang taw.. sobsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang x bole percaya...tp sometimes....we have no choice....whether we like or not we have to give our trust to other people....for me...the most important thing is, each person should be responsible to their work..

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Kepale wotak diye!!!!!!!! Heeee!

    ReplyDelete