Friday, 7 August 2015

Resepi : Puding ice-cream oreo

Assalamualaikum

Bila raya je rumah terbuka
Bila rumah terbuka je mesti raya kan...

Memang orang Malaysia ni suka makan...hehe
Actually arini, opis En.Nizal ada buat jamuan bahagian terbuka
Awal-awal lagi dia dah request nak puding ais krim oreo....suke sangat dia ngan puding tu....:)

Sebelum SP melalut panjang meh SP nak kongsikan bahan dan cara-cara membuatnya

Bahan-Bahan
1 paket agar-agar
3-4 cawan air
1 tin susu sejat *
2 bungkus biskut oreo ( 1 dikisar, 1 untuk hiasan)
1 sdt esen vanilla *
Ais krim ( tidak kisah perisa apa...tp SP suka gunakan vanilla sebab rasa dia lebih clean)*
Gula *
1 biji telur *

Cara-cara

  1. Masakkan agar-agar bersama air dengan api yang sederhana.
  2. sementara agar-agar masak kisarkan 1 paket oreo dengan menggunakan blender kering. kalau korang rasa malas nak kisar...g je kedai beli yang dah siap kisar. Setelah kisar ketepikan
  3. Bahan yang bertanda * dicampurkan semua. dan gaul hingga sebati....tak perlu la nak beria sangat gaulkan...ala-ala je.... asal benda tu sebati.
  4. setelah agar-agar yang dimasak tadi larut.. masukkan bancuhan tadi (3)..dah masak sehingga sebati...
  5. Setelah sebati...ambil kisaran oreo (2) dan masukkan ke dalam adunan agar-agar. kacau rata dan tutup api.
  6. Masukkan adunan tadi ke dalam bekas dan hias ikut suka hati anda.
  7. Setelah sejuk boleh la dihidangkan.
Lagi sedap kalau letak dalam peti ais tau... yerla dah nama pun ais krim kan...:)
So u ols semua, lepas ni kalau ada jamuan...boleh la cuba ye resepi ni...
tak payah dah nak pening-pening kepala nak cari apa yang nak dibawa ke jamuan
bahan pun x banyak...jimat, nak buat pun senang je....
yang penting bersih...
Selamat mencuba ye...

Ok...ni SP kongsikan puding yang SP buat semalam..




Masa susun oreo....terkena sikit adunan...huhu

Dah siap untuk dibawa... :)

Psst psst : Lepas ni nak cuba buat kek cheese oreo pula.


5 comments:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete
  2. Oreo memang digemari oleh semua kanak-kanak dan termasuk orang dewasa jugak.

    velcro tape supply

    ReplyDelete
  3. Оцените проститутки Екатеринбурга на дом 50x50 So u ols semua, lepas ni kalau ada jamuan...boleh la cuba ye resepi ni...
    tak payah dah nak pening-pening kepala nak cari apa yang nak dibawa ke jamuan
    bahan pun x banyak...jimat, nak buat pun senang je.
    Я страстная и горячая в постели, поэтому уверена что Вам понравится. Работаю на выезд, звоните - не пожалеете!

    ReplyDelete
  4. Suami saya Johnson membuang saya untuk wanita lain untuk pes 3 tahun ,. Rakan saya Jennifer Oscar memperkenalkan saya kepada seorang pelukis Voodoo Love Spell yang dipanggil Oduduwa,
    Pada mulanya saya tidak pernah percaya DR Oduduwa akan dapat membantu saya memenangi kembali HUSBAND EX saya dari wanita lain ini, ini adalah kali pertama saya melibatkan dalam Love Eja, kerana cinta yang saya ada untuk suami saya, saya masih sayang dia dan saya ingin suami saya pulang ke rumah, saya berikan percubaan, saya dengan teliti mengikuti dan mematuhi semua arahan DR ODUDUWA. saya mengejutkan bahawa selepas 3 Hari menghantar cinta-mantra dan bekerja Incantations dengan gambar suami saya dan nama-nama yang diberikan kepada DR ODUDUWA, Makan tengah hari ejaan cinta ke udara bagi pihak saya pada 12: 00.Ozlock tengah malam. Keesokan harinya saya berjumpa dengan panggilan yang tidak dijawab di telefon saya, beberapa munites kemudian saya EX HUSBAND memanggil saya di telefon meminta saya untuk memaafkan dan melupakan semua yang dia telah melakukan salah untuk menyakiti saya, Suami saya bercakap dengan saya dengan baik dan dia menyesal. sekarang diri saya dan suami saya kembali bersama-sama dan kami sangat gembira dengan kehidupan baru kami sebagai keluarga ... terima kasih kepada DR ODUDUWA untuk kerja yang hebat yang telah dilakukannya untuk saya .. saya berjanji kepada Oduduwa untuk membagikan kerja baiknya Kesaksian kepada dunia selepas ia berfungsi dan benar-benar karya Love-Eja untuk kebaikan saya.
    Apabila anda memerlukan bantuan sedemikian dan anda mempunyai sesiapa sahaja yang anda kenali atau saudara-mara yang ada di sana yang mengalami sebarang krisis hubungan hari ini, sila memaklumkan kepada mereka untuk menghubungi ODUDUWA melalui e-mel: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
    Cara Bawa Balik cinta anda, jika anda mempunyai kes seperti berikut ...
    SPELLS PERKAHWINAN, PELAJAR SPELLS, SPELLS KASUS MAHKAMAH, LOVE SPELLS
    Adakah kekasihmu mengambil masa yang lama untuk memutuskan?
    Adakah kekasih anda menipu anda?
    Adakah kekasih anda masih bercakap dengan bekas?
    Adakah kekasih anda mempunyai pengaruh buruk?
    Adakah saudara-saudara kekasih anda berubah fikirannya?
    Adakah kekasih anda menghindari anda apabila anda memerlukannya?
    Eja Menang Lotto
    Eja untuk memenangi Kupon
    Eja Berhenti Perceraian.
    Eja mencari cinta sejati.
    ejaan untuk menyelamatkan perkahwinan anda daripada wanita lain.
    Makan siang untuk mendapatkan Rick, kemasyhuran dan kekayaan.
    Ejaan ritual
    Jatuh balas dendam untuk mengembalikan wang anda yang hilang dari penghutang.
    Eja untuk mendapatkan pekerjaan yang baik.
    Oduduwa E-mel: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
    Tel: +13019658857

    ReplyDelete

  5. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    ReplyDelete