Thursday, 13 September 2012

Family outting at Segantang Garam

Haluuuuuu....

Hi Guys...
I feeling nak jadi model

Kite nak kongsi percutian kite ngan family kite aritu...Ekcellli....percutian ni dah lama dah berlaku ( feeling lama macam 3 4 tahun dulu ja punya cerita....walhal baru 2 bulan lepas kot rasanya....hehe)....ok....kite dok kodek2 gambor dalam laptop kite nie....eceh....mengimbau nostalgia la kununnye....haishhh....jiwang la plak malam2 nie....ahahaha...ala...sekali sekala nak sentimental apa salahnya kan kan....

Tempat ni nama dia Segantang Garam....somewhere kat Merbok Kedah...dia dekat2 ngan UiTM Merbok Kedah sana nun....cuma UiTM simpang sebelah kanan...nak ke tempat ni korang kena masuk simpang kiri.....ini....kalau dari Sungai Petani...If korang dari Yan kedah..opkos la the other way around.....

Erm....family kite ni memang suka mancing (knp la depa nak p mancing!!!!...arghhh tekanan!!!!!! dah 3 lawan 1 kan....opkos la yg 3 menang.... T_T)......kite X SUKAAA...X SUKA.... X SUKA ( x paham kite...apa la yang best sangat mancing nieh, apa yang nak susah2 kan diri kalau nak makan ikan or seafood..g ajala beli kat pasar nun...haaaa...nak apa....temenung, siakap, tengiri, ketam udang, sotong bla bla bla...semua ada...) kite dah la mabuk laut...xleh kalau goyang2 nie....ahahahah...gedik kan cik Pea ni.......em tp da nama percutian keluarga kan...mengedik la plak kite kalau x pegi kan.... so dengan rela paksa kite g la jugak...dalam pala kite dah set.....lantok le dia orang nak mancing,...kite nak g melukis ja kat sana.....sebab scenery dia cantik....tp hampeh...bila sampai sana....1 lukisan pun kite x lukis....chit....berangan ja lebih....over kite ni...dapat tgk laut mcm dapat tgk kimura Shunji  lagaknya ( Erk tetiba temasuk cite gaksital plak....o....lap u Kimura Shunji...hehe..<3<3 )..ok2...back 2 ur Senses Cik Pea.....dush...wake up wake up........FYI....kite suka tgk Laut....dok temenung 3 jam pun xpa...bila tgk laut...hahahaha....

Ni antara gambor2 masa kat sana



Intan dengan ketamnya




I melayan jiwang tgk laut....pancing tuh buat ekesen ja

Argh...gumoookkkkk nye kite dalam gambar nie....mencik!!!

Malam tuh hehehehehe.....kite wat BBQ....gambor masa kite mebakar ni je yg leh tempek..hohoho...yg lain...ahahaha....xyah la yer.....

Sedang membakar

Kena rasuah coklat...haha...kami dah penat nak kepung
 Jap....persoalan....kata korang nak p mancing kan kan...pe kes buat BBQ ayam????? x aci tol la korang ni...mana semua seafood???Pehtu kenapa angah plak yang kena bakar???

Tp apa pun....memang best tau dapat luangkan masa ngan family ni.....bukan senang nak kumpul reramai mcm ni..... :-)... ehehe....next time kita p cameroon pulak eh.....ALONG SPONSOR yeay!!!!! ( suka hati kite jer)


Psst psst : Line macam sipoooootttt....nak haplod gambaq bapak la susahnya....MENCIK!!!!!!!

7 comments:

  1. wah! seronoknye.. posing ala2 model.. comel je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah....feeling sekali sekala...nak jadi betol2 model xlayak...:D

      Delete
  2. mancing xminat makan saya minat

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2...sy pun minat makan ja...hikhik

      Delete
  3. Replies
    1. Idak le.....ni dekat ngan umah kite jer....mana bole lawan sama ain....otai jalan sana sini

      Delete
    2. Idak le.....ni dekat ngan umah kite jer....mana bole lawan sama ain....otai jalan sana sini

      Delete