Sunday, 14 December 2014

Escape Room - Real escape game

Assalamualaikum


Sabtu lepas punya cerita..
Baru- baru ni SP terjebak dengan main game Escape Room..
Ini semua adik Ipar SP punya pasai...dia lah yang telah meracun SP untuk terjebak bermain game tersebut.

Okeh.... meh nak cerita skit apa tu Escape Room..
Escape Room ni sebenarnya  first real Escape game. korang hanya akan diberi masa 45 minit untuk selesaikan semua puzzle and loloskan diri daripada bilik tersebut. Main game ni kena ada kekuatan fizikal n mental.

Actually ada banyak escape room ni ....setiap tempat ada theme yang berbeza-beza.
Memandangkan SP area KL so SP bermain sekita-sekitar KL ajala...
So far dah 2 tempat Escape Room SP pergi...
The Curve and Time Square

Tapi kalu tanya pendapat....SP sukakan dekat Time Square....sebab ..... banyak theme, bersih...layanan mereka mesra n bila nak minta clue tuh cepat ja sampai....baru tekan dah sampai pehtu siap tunggu sampai kita solve n kekadang ada marshall yang baik bagi clue bonus......tu yg SP suka...haha...

Dekat Escape Room Time Square ada 9 theme.....gambar kat bawah ni theme dkt T.square..
Setiap theme ada rating kesusahan dia....start 3 star sampai 5 star nak tau lajut sila ke web ni (http://my.escaperoom.international/kl/)


SP hanya main takat 4 star ja.... x sampai tahap nak main 5 star...haha..
SP pernah main theme the cage, vampire chronicles,gallery the insidious art thief.(T.Square) and
The Mummy ( The Curve).

Bawah ni gambar kita orang sabtu lepas....menang hahaha....setelah 4 game...askhirnya....suka suka suka.....
We r the winner


So sesapa yang tringin nak main escape room....sila la kunjungi nya...
Serius memang best la pengalaman tuh....

Untuk sesiapa yang nak main...ni tips:

  • bawak notebooked
  • Pen
  • Calculator
  • torchlight ( hp jadikan torchlight)
  • Pakai seluar yer....sebab kalau pakai skirt or baju kurunf korang nak merangkak bagai amatla tidak sesuai.
  • booked dulu eh....kalau walked in takut full..



Psst psst : Minggu ni kalau kesempatan nak pergi lagi..


4 comments:

  1. haha macam best jaa main game ni ,t boley ajarkan saya kan :)

    ReplyDelete
  2. Memang best.. Papaglamz singgah dan follow kat sini..
    Jom terjah papaglamz.

    www.papaglamz.com

    ReplyDelete